Linkedin: Ποια λάθη κάνεις, όταν αναζητάς εργασία | jobstoday.gr

Linkedin: Ποια λάθη κάνεις, όταν αναζητάς εργασία

Το Linkedin είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που βοηθά το κάθε επαγγελματία στην αναζήτηση εργασίας. Πολλοί εργοδότες παραδέχονται πως έχουν προσλάβει τους υπαλλήλους τους μέσα από αυτό. Γι αυτό το λόγο, θα πρέπει το προφίλ στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, να είναι άψογο. Όμως, υπάρχουν μερικά λάθη που το καταστρέφουν και την ευκαιρία κάποιου να βρει δουλειά μέσα από το Linkedin. Μάθε ποια είναι αυτά, συνεχίζοντας την ανάγνωση του κειμένου.

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ LINKEDIN

Η μη ύπαρξη σου στο Linkedin είναι από τα πρώτα και σημαντικότερα λάθη. Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσεις το προφίλ σου εκεί και σημαντικό, καθώς θα γίνει ορατή η παρουσία σου στους μελλοντικούς εργοδότες. Η έλλειψη φωτογραφίας στο προφίλ, είναι άλλο ένα σφάλμα που θα μπορούσες να κάνεις. Δεν έχει νόημα να μη χρησιμοποιείς μια φωτογραφία γιατί δεν θα μπορεί να σε εντοπίσει κανένας δυνητικός εργοδότης. Μπες λίγο στην θέση ενός εργοδότη, θα εμπιστευόσουν για υπάλληλο σου, κάποιον που κρύβει από τα social media, το πρόσωπό του; Μη κρύβεσαι, λοιπόν, αν θέλεις να βρεις νέα εργασία.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΦΙΛ

Η ακατάλληλη, όμως, φωτογραφία προφίλ, είναι επίσης μια λανθασμένη κίνηση. Γι αυτό το λόγο, προσπάθησε να είναι επαγγελματική και να μη υπάρχουν μαζί με σένα, άλλα άτομα. Εάν υπάρχουν, αφαίρεσε τα, πριν την “ανεβάσεις” στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Θυμήσου πως πρέπει η εικόνα που θα προσθέσεις στο Linkedin να είναι παρόμοια με αυτή που θα έβαζες στο βιογραφικό σημείωμα, πριν το δώσεις σε κάποιο εργοδότη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΦΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ-ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ΛΑΘΗ

Συχνά, πολλοί χρήστες του Linkedin ξεχνούν να αλλάξουν την φωτογραφία στο φόντο, κάτι που είναι λάθος. Για να ξεχωρίσει το δικό σου προφίλ, φρόντισε να την αλλάξεις και να προσθέσεις κάποια άλλη. Θα μπορούσε να ήταν κάποιος πίνακας γνωστού ζωγράφου, για παράδειγμα. Τα γραμματικά και τα συντακτικά λάθη στις πληροφορίες του προφίλ θα χαλάσουν την αξιοπιστία και την επαγγελματική εικόνα σου. Έτσι, διάβασε προσεκτικά τι γράφεις και κάνε διορθώσεις, εάν χρειαστεί.

ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Λάθος, ακόμη, είναι η ανυπαρξία ενός τίτλου κάτω από το όνομα σου. Πρόσθεσε έναν, χρησιμοποιώντας επίθετα που σε χαρακτηρίζουν. Η περίληψη στο Linkedin είναι πολύ σημαντική, όμως εκεί γίνονται σημαντικά σφάλματα. Η έλλειψη της, δεν θα σε βοηθήσει να γίνεις αντιληπτός από τους δυνητικούς εργοδότες. Έτσι, πρέπει να προσθέσεις προσωπικά στοιχεία και δεξιότητες που διαθέτεις. Λάθος, επίσης, είναι να επαναλάβεις σε αυτή, το βιογραφικό σου. Σκέψου πως η περίληψη στο linkedin είναι παρόμοια με το elevator pitch.

ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ URL

Η γενική διεύθυνση URL προφίλ είναι άλλο ένα σφάλμα που δύναται να καταστρέψει το προφίλ σου. Και αυτό γιατί είναι μεγάλη η διεύθυνση που παρέχει το κοινωνικό μέσο και απρόσωπη. Εάν προσαρμόσεις αυτή την διεύθυνση δίνοντας το όνομά σου, θα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις στις επαγγελματικές σου κάρτες. Επιπλέον, ενισχύεται το προφίλ σου στις μηχανές αναζήτησης.

ΑΤΟΠΗΜΑ Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ

Εάν δεν συμμετάσχεις ή δεν έχεις εγγραφεί σε ομάδες, είναι ατόπημα καθώς  δεν θα δικτυωθείς περισσότερο διαδικτυακά. Προσπάθησε να συμμετάσχεις σε διάφορες ομάδες, έτσι ώστε όλοι να δουν το όνομά σου και τον τίτλο του προφίλ σου. Όταν προσπαθείς, ακόμη, να συνδεθείς με άλλα άτομα, χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και να αποφύγεις διάφορες παγίδες.

ΛΑΘΟΣ Η ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Πολλοί, όταν θέλουν να συνδεθούν με άλλα άτομα, χρησιμοποιούν το κείμενο που παρέχει το Linkedin. Εάν αυτό κάνεις και εσύ, σταμάτα το. Χρησιμοποίησε ένα πιο εξατομικευμένο μήνυμα για να συνδεθούν μαζί σου περισσότερα άτομα. Λόγου χάρη, γράψε: “Γεια. Συναντηθήκαμε στο Χ σεμινάριο πριν δύο μήνες. Ήταν υπέροχο, δεν συμφωνείς; Θα ήθελα να συνδεθώ μαζί σου για να μείνουμε σε επαφή και να βρεθούμε και σε άλλα μελλοντικά σεμινάρια”. Με αυτό το μήνυμα, υπενθυμίζεις στο άλλο χρήστη του Linkedin που έχετε συναντηθεί ξανά.

ΛΑΘΟΣ Η ΜΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΛΛΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εάν στο προφίλ σου στο Linkedin, ασχολείσαι μόνο με την εργασία, δεν είναι σωστό. Με αυτό το τρόπο, το προφίλ σου, θα είναι στείρο και βαρετό. Πρέπει να δείξεις και άλλα ενδιαφέροντα, εκτός από τα θέματα εργασίας. Μη ξεχνάς πως δεν σε βλέπουν μόνο οι εργοδότες μέσα εκεί, αλλά και άλλοι συνάδερφοι. Έτσι, είναι χρήσιμο να αναφέρεις δραστηριότητες εκτός εργασίας. Για παράδειγμα, ένα νέο χόμπι, μια βράβευση σου για εθελοντική εργασία κλπ. Καλό, ακόμα είναι, να γράφεις μερικά posts με δικές σου σκέψεις.

Εάν συνειδητοποίησες πως το προφίλ σου, έχει κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω λάθη, διόρθωσε το σύντομα. Έτσι, θα αυξήσεις τις πιθανότητες να βρεις την εργασία που επιθυμείς μέσα από το Linkedin.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση