Επιχορήγηση γυμναστηρίων: Μέχρι πότε οι αιτήσεις | jobstoday.gr

Επιχορήγηση γυμναστηρίων: Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Τα γυμναστήρια και οι παιδότοποι της χώρας έχουν την δυνατότητα να επιχορηγηθούν με ένα χρηματικό ποσό, εφόσον συμμετάσχουν στη δράση του ΕΠΑνεΚ «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων». Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων άνοιξε την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 στις 17:00 το απόγευμα.

 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτής της δράσης ανέρχεται στα 16 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με πόρους της Ελλάδος και της Ε.Ε. Σκοπός της οικονομικής ενίσχυσης είναι να καλυφθεί ένα μέρος της ρευστότητας που απαιτείται και να υπάρξει επανεκκίνηση των γυμναστηρίων και των παιδότοπων ύστερα από εφτά μήνες. Επίσης, αυτό το ποσό θα δώσει το απαραίτητο κίνητρο για να διατηρηθούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις και στο μέλλον και να διατηρηθούν έμμεσα και οι θέσεις εργασίας.

ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ

Έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιχορήγησης οι ακόλουθες επιχειρήσεις:

 • Υπηρεσίες γυμναστηρίου ειδικών γυμναστικών όπως αεροβικής, γιόγκα κ.λ.π με αριθμό ΚΑΔ 93.13.10.01,
 • Υπηρεσίες γυμναστηρίου ενόργανης ή μη γυμναστικής με ΚΑΔ 93.13.10.02,
 • Υπηρεσίες πίστας καρτ με αριθμό ΚΑΔ 93.11.10.04 και
 • Υπηρεσίες παιδότοπου με ΚΑΔ 93.29.05.
ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Οι ιδιοκτήτες των παραπάνω επιχειρήσεων θα πρέπει να τηρούν και ορισμένες προϋποθέσεις προκειμένου να λάβουν το ποσό της επιχορήγησης. Αυτές είναι οι εξής:

 • Να έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) πριν την 1/1/2020,
 • Να κατέχουν επαγγελματική έδρα και άδεια λειτουργίας της επιχείρησης,
 • Στο φορολογικό έντυπο Ε3 του 2019, το άθροισμα των ποσών στους κωδικούς 581, 585 και 587 να είναι ίσο ή μεγαλύτερο των 4000€.
 • Να κρατούν διπλογραφικά ή απλογραφικά βιβλία,
 • Να υποβάλουν μία αίτηση για χρηματοδότηση ανά ΑΦΜ,
 • Να μη υπάρχει εις βάρος τους εντολή ανάκτησης προηγούμενης παράνομης κρατικής ενίσχυσης και
 • Το συνολικό ποσό που έχουν παραλάβει μαζί με το ποσό αυτής της δράσης να μη ξεπερνά τα 200.000€ μέσα σε τρία χρόνια.
ΕΩΣ 18.000€ Η ΚΑΘΕ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Ακόμη, οι επιχειρήσεις που έχουν υπογράψει συμβάσεις franchise με την ιδιότητα του δικαιοπαρόχου ή του δικαιοδόχου, πρέπει να δηλώσουν αυτό το γεγονός στην αίτηση για την χρηματοδότηση και θα γίνει έλεγχος στο στάδιο της επαλήθευσης. Θα επιχορηγηθούν έως 18.000€ σε κάθε ωφελούμενη επιχείρηση ως κατ΄αποκοπή ποσό για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες να καλύψουν μελλοντικές λειτουργικές δαπάνες. Η κάθε επιχορηγούμενη επιχείρηση θα πρέπει να διατηρήσει την δραστηριότητα της για χρονικό διάστημα έξι μηνών από την απόφαση της επιδότησής της.

ΠΟΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

Η χρηματοδότηση των συμμετεχουσών στο πρόγραμμα επιχειρήσεων, θα υπολογιστεί κατά την αίτηση με βάση τα στοιχεία δαπανών της κάθε επιχείρησης για τα λειτουργικά έξοδα του 2019. Αυτά απεικονίζονται στο έντυπο Ε3. Ενδεικτικά οι λειτουργικές δαπάνες που δύναται να καλύψει το ποσό της επιδότησης είναι:

 • Τα ενοίκια του επαγγελματικού χώρου της επιχείρησης,
 • Λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, επαγγελματικής σταθερής και κινητής εταιρείας, θέρμανσης και ύδρευσης στο επαγγελματικό χώρο,
 • Έξοδα για τις αμοιβές δικηγόρων ή λογιστών που είναι απαραίτητες για την νομική και λογιστική υποστήριξη των επιχειρήσεων,
 • Έξοδα για την προβολή της επιχείρησης, όπως εκτύπωση διαφημιστικών εντύπων, διαφημιστικές καταχωρήσεις κλπ,
 • Έξοδα για την προμήθεια αναλώσιμων υλικών και
 • Η μισθοδοσία των υπαλλήλων της επιχείρησης.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που θέλουν να συμμετάσχουν στην δράση, χρειάζεται να εισέλθουν στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, να συμπληρώσουν τα πεδία στην αίτηση χρηματοδότησης και να επισυνάψουν τα δικαιολογητικά τους. Στην συνέχεια πρέπει να οριστικοποιήσουν την αίτησή τους προκειμένου να γίνει διαθέσιμη για επεξεργασία στο επόμενο στάδιο.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

Επιπρόσθετα, την ίδια μέρα που ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την επιχορήγηση των γυμναστηρίων, τέθηκαν και σε επαναλειτουργία με ανάλογα μέτρα προστασίας για να αποφευχθεί η μετάδοση του Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, θα ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα για τους χώρους άθλησης:

 • Τοποθέτηση plexiglass στην υποδοχή του χώρου άθλησης για να προστατεύεται το προσωπικό και οι ασκούμενοι,
 • Ανάρτηση οδηγιών σε εμφανή σημεία του χώρου σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και την εφαρμογή της υγιεινής των χεριών.
 • Οι ασκούμενοι θα εισέρχονται στο χώρο άθλησης ύστερα από ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή sms και θα καταγράφονται τα προσωπικά τους στοιχεία για να είναι δυνατή η ιχνηλάτηση εάν εμφανιστεί κρούσμα.
 • Οι εργαζόμενοι και οι ασκούμενοι θα προβαίνουν υποχρεωτικά σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο με selftest ή με rapid test και θα το επιδεικνύουν κάθε φορά στο προσωπικό υποδοχής.
ΑΠΟΣΤΑΣΗ 2 ΜΕΤΡΩΝ ΕΠΑΡΚΗΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ακόμη, στο γυμναστήριο πρέπει να υπάρχει υγειονομικό υλικό όπως αντισηπτικό, χειρουργικές μάσκες και γάντια μίας χρήσης. Ανάμεσα στα όργανα αερόβιας άσκησης πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων και να γίνεται καθαρισμός με απολυμαντικό μετά από κάθε χρήση. Επιβάλλεται ο συνεχής και επαρκής αερισμός των εγκαταστάσεων. Απαγορεύεται η χρήση των λουτρών και της σάουνας και τα αποδυτήρια θα χρησιμοποιούνται μόνο για να φυλάσσονται προσωπικά αντικείμενα.

ΔΙΠΛΗ ΜΑΣΚΑ Ή ΜΟΝΗ ΜΑΣΚΑ FFP2/N95

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φορούν σε όλη τη διάρκεια της εργασίας τους, διπλή μάσκα ή μόνη μάσκα FFP2/N95. Για τους ασκούμενους συστήνεται να αποφεύγουν να μετακινούνται με ΜΜΜ και πρέπει να φορούν επίσης διπλή μάσκα ή μονή μάσκα KN95/FFP2. Εάν υπάρχει απόσταση τουλάχιστον τρία μέτρα από άλλους ασκούμενους και κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη την φορούν. Ακόμη, άτομα που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα. Χρειάζεται να έχουν τα δικά τους προσωπικά είδη υγιεινής και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που να τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά μέσα στο γυμναστήριο.

Τέλος, σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε η τηλεργασία θα μειωθεί στο 20% για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στο ιδιωτικό τομέα μέχρι και την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021. Συνεπώς, σιγά- σιγά η κανονικότητα έρχεται ξανά στον εργασιακό χώρο.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση