6 Επαγγέλματα ιδανικά για τους λάτρεις της μουσικής!

By 11/11/2018 Καριέρα

Ανήκεις στους λάτρεις της μουσικής και θέλεις να χτίσεις μία καριέρα σχετική με το χόμπι σου; Στην συνέχεια μπορείς να δεις ποια επαγγέλματα μπορείς να επιλέξεις!

Η μουσική είναι ίσως και η πιο όμορφη τέχνη. Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα περάσει έστω και μία ημέρα χωρίς να ακούσουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια και προφανώς δεν χρειάζεται να είσαι μουσικός για να εκτιμήσεις την μουσική.

Το θετικό λοιπόν είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις απαραίτητα καλή φωνή ή να παίζεις μπροστά σε μεγάλο κοινό για να βρεις μια ανάλογη δουλειά. Μπορείς πολύ απλά να επιλέξεις ένα από τα επαγγέλματα που θα δεις στην λίστα που ακολουθεί!

 

Ποιο επάγγελμα να διαλέγεις αν ανήκεις στους λάτρεις της μουσικής!

1. Δάσκαλος μουσικής

Αν έχεις μουσικές δεξιότητες μπορείς να τις μεταλαμπαδεύσεις στις μικρότερες ηλικίες και να τους βοηθήσεις να αναπτύξουν τα δικά τους ταλέντα. Μπορείς να διδάξεις σε κάποιο ωδείο ή να κάνεις ιδιαίτερα σε παιδιά. Προφανώς, τα μαθήματα αυτά μπορεί να αφορούν την φωνητική αλλά και κάποιο μουσικό όργανο με το οποίο έχεις ασχοληθεί.

2. Μουσικοθεραπευτής

Η μουσική έχει την ιδιότητα να ηρεμεί το μυαλό μας, ενώ επίσης μας βοηθά να αντιμετωπίσουν όλες τις δύσκολες στιγμές της καθημερινότητας μας. Η ιδιότητα του μουσικοθεραπευτή είναι να βοηθά τους ασθενείς να διαχειρίζονται το άγχος αλλά και τον σωματικό και ψυχικό πόνο, μέσω διαφόρων τεχνικών.

3. Δημοσιογράφος μουσικής

Αν πάλι δεν έχεις εξειδικευμένες γνώσεις επάνω στην μουσική, αλλά σου αρέσει να ξεψαχνίζεις τις δισκογραφίες όλων των καλλιτεχνών, μπορείς να ξεκινήσεις να γράφεις σε κάποιο μουσικό περιοδικό ή και σε blog. Επιπλέον, μπορείς να γράφεις για τοπικές μουσικές σκηνές και καλλιτέχνες, καθώς επίσης και για live εμφανίσεις που γίνονται στην πόλη σου.

4. Μουσικός manager

Κάθε μεγάλος καλλιτέχνης χρειάζεται να έχει δίπλα του έναν μουσικό manager, ο οποίος θα κανονίζει τις εμφανίσεις του, θα διαχειρίζεται το προφίλ του στα social media και θα προωθεί τα τραγούδια και τα άλμπουμ του. Για την συγκεκριμένη θέση θα πρέπει να εργαστείς σε μια εταιρεία μάρκετινγκ μουσικής.

5. Στιχουργός

Αν τώρα πάλι προτιμάς να είσαι ο αφανής ήρωας και σου αρέσει να γράφεις, δεν έχεις παρά να ασχοληθείς με το να γράφεις στίχους. Κάθε τραγούδι μας διηγείται μια ιστορία, οπότε η φαντασία είναι απαραίτητη για αυτό το επάγγελμα.

6. Επισκευή, αποκατάσταση και συντονισμός μουσικών οργάνων

Τέλος, αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να ασχοληθείς με την επισκευή των μουσικών οργάνων. Όλα τα μουσικά όργανα φθείρονται με την καθημερινή χρήση και αν ψάχνεις μια θέση που θα σου επιτρέπει να δώσεις την αγάπη σου σε κιθάρες μέχρι και βιόλες δεν έχεις παρά να απευθυνθείς σε κάποιο κατάστημα μουσικής – μουσικών οργάνων.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Κοινοποίηση